Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ултиматум от Нинова: Ако президентът не смени Главчев, с „Възраждане“ внасяме вот на недоверие

Политика

Ултиматум от Нинова: Ако президентът не смени Главчев, с „Възраждане“ внасяме вот на недоверие

Ултиматум от Нинова: Ако президентът не смени Главчев, с Възраждане внасяме вот на недоверие - Tribune.bg
Снимка:

БСП отправиха ултиматум към президента Румен Радев да смени служебния премиер Димитър Главчев. Ако не се случи, с „Възраждане“ ще внесат вот на недоверие срещу служебния кабинет, увери пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Вотът на недоверие ще бъде на основание нарушаване на Конституцията, на принципа на неутралитет на служебния кабинет, изпълнение на политическа воля и съмнения за злоупотреби и манипулации на изборите”, добави Нинова.

По думите ѝ служебният кабинет трябва да бъде равно отдалечен от партиите, да е неутрален и да проведе честни избори. "В тази ситуация ние подлагаме на съмнение честността на изборите. Това, което направи Борисов, а после послушно изпълни Главчев, е сериозен удар по принципите на правова държава, конституционен ред, на закони... Оттук нататък не може да имаме сигурност как ще работи служебният кабинет, очевидно е на каишка и ще изпълнява това, което каже Борисов", заяви тя. 

"Ето това е промяната в Конституцията и съдебната реформа – узаконяване на беззаконието, погром над държавността и основните принципи на правовата и демократична държава за прозрачност, разделение на властите и честни избори. Паралелната държава стана официална, ръководена лично от Бойко Борисов – навремето по телефона на шефа на митниците, на Висшия съдебен съвет, сега вече директно на служебния премиер. Мафията е не просто срастване на престъпността с властта – мафията е властта днес в България. Кукловодите си назначават пионки - пионките обслужват кукловодите", заяви Нинова по-рано в декларация.  Тя определи всичко случващо се последните дни като "моделът Борисов". Според нея от това положение има изход и не бива да се губят нито надеждата, нито желанието за промяна. 

"Скъпи български граждани, преди малко Борисов е казал: Пълна случайност е, че Главчев е сменил външния министър след моето изказване. Докога? Докога ще търпим тази гавра – с българския народ, с принципите на съществуване на държавата, с устоите на държавността? Докога един човек ще се подиграва със всичко, което България е била и може да бъде и в бъдеще? Всичко е във вашите ръце. Зависи от вас съвсем скоро", завърши декларацията си Нинова.

Има тълкувателно решение от 92, което забранява да има вот на недоверие при служебни кабинети


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети